About

Wij zijn Thijs (die lange) en Florine (die drukke): twee blije eikels en wannabe wereldverbeteraars die hun huis en bijna al hun bezittingen verkochten om de wereld te veroveren in een huis op wielen. In acht maanden tijd verbouwden we een Renault Master uit 2010, die we Rennie the Van (a.k.a. Grandmaster Ren) doopten, met behulp van YouTube tutorials, de nodige hoeveelheid whisky en de onmisbare kluskennis van opzichter papa George, tot nieuwe thuisbasis.
We gaan ons liefdevolle en avontuurlijke leven voortzetten in een bus: kijken hoe het anders kan, wie we zijn als alle zekerheden wegvallen en van welke dingen ons hart sneller gaat kloppen. We gaan op reis!

F L O R I N E

Ongeleid projectiel, kritische betweter, enthousiaste idealist. Regelmatig laat ze een spoor van confetti en verwarring achter, nog vaker sokken in haar spijkerbroek en wandelschoenen vol prut. Ooit studeerde ze kunstgeschiedenis en journalistiek maar tot voor kort regelde ze vooral dingen (op een kantoor) en kookte ze (plantaardig) vanuit haar Alkmaarse keukentje voor vrienden, familie en betalende gasten. Ze houdt van de geur van de nek van Thijs, van autorijden met het raam open en van dansen tot het licht wordt met een panterprintlegging aan haar benen en een biertje in haar hand, maar bovenal houdt ze van het avontuur (zolang er geen beren aan te pas komen).

T H I J S

Stille kracht, onontdekte boswachter, wandelende encyclopedie. Met zijn oneindige geduld wandelt hij met z’n handen op z’n rug (net als z’n vader) en z’n neus in ieder beschikbaar nieuwsmedium het liefst langs de dijk van Den Helder. Waar Thijs gaat maakt hij de wereld een beetje liever, al zal hij dat zelf met klem ontkennen. Hij maakte z’n levenswerk van het begeleiden van verstandelijk beperkte jongeren maar werd onderweg verliefd op het hakken van hout. Thijs houdt van de geur van een smeulende haard, van een glaasje whisky terwijl er plaatjes gedraaid worden, van Florine die danst tot het licht wordt met een panterprintlegging aan haar benen en een biertje in haar hand maar bovenal van je realiseren hoe groen het gras onder je eigen voeten is.

Share This